If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Важна е само посоката на делкото да съвпада,защото ако това делко не е за тази кола,олеле.
Важни са и ред позиции в делкото ,но не е фатално като посоката.
Баси, хвърли ме в размисъл!
Има ли такива делка... сега се сетих, че има дето се въртят на обратно!
Отврат!
Колега, дай снимки, че Дригата ме хвърли в музиката!
Най-отвратителното е, че е прав и съществува такава възможност.
Снимай делкото!!!
На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Така,това делко е с датчик хол,а това означава ,че тази кола е с игнишън процесор,една малка кутийка зад акомулатора.
Нагласяте на празен ход аванса със стробоскоп,на 850+/-50 обр да е 7+/-1 градуса и не пипате повече .
От там отваряте карбураторите отгоре и вижте дали двете нива в поплаваковите камери са еднакви(според мен са много високи), после проверявате дали ускорителните помпи пръскат в 4-те цилиндъра и еднакво ли пръскат.
Ако нивата,на карбураторите минават гърбичката на камерата ,значи са високи,посредством отвертка правите поплавъците в затворено положение да са на 5-6мм от гарнитурата на капака и затваряте карбураторите.
След това палите колата и я оставяте на празен ход,със малка отвертка регулирате винтовете за празният ход,които се намират в дъното на карбураторите, 4 броя винтчета.
Според моя малък опит ви препоръчвам едно по едно да ги стягате докрай и след това да ги развиете на 2 оборота всяко,така пали лесно,върви и не харчи.
Ако изпълните тези неща и пак имате същият проблем остава само да ми кажете с какви свещи е колата и най вече с какво топлинно число.
Ако са бош трябва да са 5-ци,ако са нжк трябва минимум 6-ци,ако са шампион ги изхвърляте,ако са денсо трябва да са 22,ако са беру ги изхвърляте.
Другото което се досещам е ,че този адванс процесор взаимстваше и температура на мотор,но може и да бъркам,хубаво е да направиш подробни снимки на инсталацията от делкото до бобината подробно,за да се види кое къде отива,за да сме сигурни как да ти помогнем.
И последно,вземете с майстора ти да премерите една компресия на ТОПЪЛ мотор.
Така, зад акомулатора или около него няма кутийка, в което съм напълно сигурен. Този белия кабел от петата снимка идва от така наречената "плочка" и отива на бобината + и – ниско напрежение. Белия кабел е с две жила, а куплунга на "плочката" е със три пина, като се използват пин1 и пин3.
Така, зад акомулатора или около него няма кутийка, в което съм напълно сигурен. Този белия кабел от петата снимка идва от така наречената "плочка" и отива на бобината + и – ниско напрежение. Белия кабел е с две жила, а куплунга на "плочката" е със три пина, като се използват пин1 и пин3.
Така,след този ти пост просто незнам как работи нормално тази кола.
Ти си с делко с датчик на хол(буксата на делкото е с три пина) и е бош,а комутатора който ми описваш е магнети марели.
Двете неща са за коренно различни запалвания,дори незнам как изобщо пали,НО може и аз да греше,затова отвори дистрибуторната капачка и снимай и една снимка и на бубина комутатор,ако може за да разбулим мистерията.
Така,след този ти пост просто незнам как работи нормално тази кола.
Ти си с делко с датчик на хол(буксата на делкото е с три пина) и е бош,а комутатора който ми описваш е магнети марели.
Двете неща са за коренно различни запалвания,дори незнам как изобщо пали,НО може и аз да греше,затова отвори дистрибуторната капачка и снимай и една снимка и на бубина комутатор,ако може за да разбулим мистерията.
По-нагоре писа за загряването на кутииката (електрониката за запалването)...
Преди време имах Лада Ока и тя го правеше същия номер! Студена е ок пали веднага а колкото повече загрява колата паленето става все по-трудно и по-трудно... Стигало се е до вариант след каране в задръстване да изсипа едно шише с вода в-у електрониката защото иначе трябва да въртя с минути докато запали!
Стандартно делко със центробежен и вакумен регулатор!А проблема ти колега идва основно от карбураторите-говорим за затруднения топъл старт!Като за начало виж нивата-и смени клапаните на поплаваците!!!
Стандартно делко със центробежен и вакумен регулатор!А проблема ти колега идва основно от карбураторите-говорим за затруднения топъл старт!Като за начало виж нивата-и смени клапаните на поплаваците!!!
Може и от нивата да има нещо, обаче са настроени, доколкото знам. Ако извода за това си го правиш от първия клип, където се вижда черен пушек при форсиране, тогава е снимано по време на настройката, а чак на последния клип е докрано до сравнително добро "пърполене". Свещите са снимани след 15км. преход, а делкото не е това в колата, а друго, което е абсолютно същото. Работата е там, че взе да ми писва, да се занимавам.
Може и от нивата да има нещо, обаче са настроени, доколкото знам. Ако извода за това си го правиш от първия клип, където се вижда черен пушек при форсиране, тогава е снимано по време на настройката, а чак на последния клип е докрано до сравнително добро "пърполене". Свещите са снимани след 15км. преход, а делкото не е това в колата, а друго, което е абсолютно същото. Работата е там, че взе да ми писва, да се занимавам.
Знам ,че предложението ми е полуидиотско но защо не пробваш като е загряла колата да направиш като мен... Да полееш с едно шише вода комутатора...
Белите електроди на свещите за бедна смес ли подсказваха?
И това поливане на комутатора Ако е лепнат за алуминиева плочка може нея с влажен парцал да охлади ако много е светнала, ма чак с манерката
Comment